Har du gått en kurs i korgflätning eller är intresserad av ett grönskande staket, ett vackert vindskydd eller en elegant spaljé? Flätning med pil är ett gammalt hantverk som fått en ny renässans när många nu upptäcker salixens förträfflighet när det kommer till att skapa i naturmaterial.

Levande staket

Salix kan flätas färsk då den är naturligt seg och böjlig. En av många tilltalande fördelar med ett salix staket är att det smälter in i sin omgivning på ett naturligt sätt och håller därefter i 10-15 år innan pinnarna bör bytas ut. När salixen torkar med tiden suger den in barksyra i veden vilket fungerar som en naturlig impregnering och den porösa kärnan gör att staketet lutftar sig själv per automatik. Alltså minimalt jobb när staketet väl är på plats.

Koja

Barnen kan också hjälpa till att bygga en egen koja med hjälp av helskott som enkelt knyts ihopa i toppen. Efter ca två månader är kojan lövklädd och smälter enkelt in i gräsmattan.

Färdigtorkat staket

Ett alternativ är att köpa färdigtorkat salix som enkelt går att fläta stående eller liggande.

Uppsättning

Ta chansen att skapa en personlig miljö i trädgården med dina egna händer, eller låt våra anställda ordna saken åt dig. Tillsammans skissar vi på en personlig lösning för dig och din trädgård gällande placering, skötsel och underhåll.

Vi har mångårig erfarenhet av anläggning med salix i såväl privata trädgårdar som större projekt. Vi har bl.a. levererat och etablerat salix till bomässorna H99 i Helsingborg och Bo01 i Malmö.

Andra användingsområden

Raka salixkäppar är även utmärkta vägkäppar, kontakta oss för mer information, se kontaktsidan för detaljer.

Försäljning

Har du börjat få intresse för salix? Kontakta då Sten Segerslätt via kontaktsidan.